Moderátoři: Tomako, acme2000, smith

Profilový obrázek
tenzor

Moderátor

Zaregistrován:
12. 1. 2010

#11 15. 7. 2011, 15:36

Ve srovnani s Rauchem mi tato spolecnost prijde ponekud neseriozni (17 dni svedci o vaznem internim problemu a DPH obvykle byva zahrnuta v aukcni prirazce) a hlavne draha, tj. mene konkurenceschopna. Je mozne, ze zakaznici jsou hlavne trpelivi lide, kterym nevadi preplacet nebo jsou dosazene castky o poznani nizsi nez jinde. V kazdem pripade je potreba si precist podminky a podle toho davat prihozy.

Profilový obrázek
tenzor

Moderátor

Zaregistrován:
12. 1. 2010

#12 15. 7. 2011, 15:39

numpszi: DPH 20%+ na vse mame snad jen my, Bulharsko a Dansko (kde je kompenzovana velkorysym a funkcnim socialnim systemem)

Profilový obrázek
salai

Uživatel

Zaregistrován:
21. 1. 2008

#13 3. 9. 2011, 15:09

poplatky na aukru taky zlodejna ))

Profilový obrázek
NumizmatSR

Uživatel

Zaregistrován:
22. 3. 2009

#14 3. 9. 2011, 15:45

Vždy je treba počítať s daľšími poplatkami. Poštovné som ešte nemal lacnejšie ako 12 eur zo žiadnej aukčnej spoločnosti. Väčšinou to býva ešte viac. S bankovými poplatkami som sa nestretol ešte. Samozrejme treba si zistiť aj dan. A napr. zo Švajčiarska je treba si to ešte prerátať, ak sa kupujú Au mince, majú zvláštne dane a poplatky. A aukčné poplatky ktoré su nemalé - od 10 do 20 %, čo som sa ja stretol, je treba si to všetko sčítať a potom sa rozhodnúť, či sa mi to vôbec oplatí.
A čo sa týka napr. USA - tak ešte aj clo - ale aukčné spoločnosti to posielajú aj ako documents for review a vtedy to colníkov nezaujíma a clu sa dá vyhnúť.

Profilový obrázek
NumizmatSR

Uživatel

Zaregistrován:
22. 3. 2009

#15 3. 9. 2011, 15:46

A čo sa týka platieb, už nepoužívam OUR - stálo ma to 10 eur za prevod v mojej banke, teraz používam SHA a všetko je v úplnom poriadku.

Profilový obrázek
tenzor

Moderátor

Zaregistrován:
12. 1. 2010

#16 3. 9. 2011, 18:32
Vždy je treba počítať s daľšími poplatkami. Poštovné som ešte nemal lacnejšie ako 12 eur zo žiadnej aukčnej spoločnosti. Väčšinou to býva ešte viac. S bankovými poplatkami som sa nestretol ešte. Samozrejme treba si zistiť aj dan. A napr. zo Švajčiarska je treba si to ešte prerátať, ak sa kupujú Au mince, majú zvláštne dane a poplatky. A aukčné poplatky ktoré su nemalé - od 10 do 20 %, čo som sa ja stretol, je treba si to všetko sčítať a potom sa rozhodnúť, či sa mi to vôbec oplatí. A čo sa týka napr. USA - tak ešte aj clo - ale aukčné spoločnosti to posielajú aj ako documents for review a vtedy to colníkov nezaujíma a clu sa dá vyhnúť.

Rauch 7 EUR. Ted to bylo teda 13, ale to bylo docela hodne kousku.
Bankovni poplatky 18 EUR, ale nejspis to jde vyresit i bez nich nebo s minimalnimi. Kazdopadne dat si SHA, kdyz mam v podminkach aukce, ze hradim veskere naklady, bych si netroufl, i kdybych vedel, ze to aukcni spolecnost nebude stat vic nez jen par centu za ucetni polozku.

Profilový obrázek
NumizmatSR

Uživatel

Zaregistrován:
22. 3. 2009

#17 3. 9. 2011, 20:29

Sorry, už nejako blbnem z tých skratiek, myslel som SEPA platbu.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.