Ve srovnani s Rauchem mi tato spolecnost prijde ponekud neseriozni (17 dni svedci o vaznem internim problemu a DPH obvykle byva zahrnuta v aukcni prirazce) a hlavne draha, tj. mene konkurenceschopna. Je mozne, ze zakaznici jsou hlavne trpelivi lide, kterym nevadi preplacet nebo jsou dosazene castky o poznani nizsi nez jinde. V kazdem pripade je potreba si precist podminky a podle toho davat prihozy.

Vždy je treba počítať s daľšími poplatkami. Poštovné som ešte nemal lacnejšie ako 12 eur zo žiadnej aukčnej spoločnosti. Väčšinou to býva ešte viac. S bankovými poplatkami som sa nestretol ešte. Samozrejme treba si zistiť aj dan. A napr. zo Švajčiarska je treba si to ešte prerátať, ak sa kupujú Au mince, majú zvláštne dane a poplatky. A aukčné poplatky ktoré su nemalé - od 10 do 20 %, čo som sa ja stretol, je treba si to všetko sčítať a potom sa rozhodnúť, či sa mi to vôbec oplatí.
A čo sa týka napr. USA - tak ešte aj clo - ale aukčné spoločnosti to posielajú aj ako documents for review a vtedy to colníkov nezaujíma a clu sa dá vyhnúť.

Rauch 7 EUR. Ted to bylo teda 13, ale to bylo docela hodne kousku.
Bankovni poplatky 18 EUR, ale nejspis to jde vyresit i bez nich nebo s minimalnimi. Kazdopadne dat si SHA, kdyz mam v podminkach aukce, ze hradim veskere naklady, bych si netroufl, i kdybych vedel, ze to aukcni spolecnost nebude stat vic nez jen par centu za ucetni polozku.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.