Moderátoři: smith, Misak33, tenzor

Profilový obrázek
Aliquis

Uživatel

Zaregistrován:
21. 2. 2012

#51 14. 11. 2014, 14:08

Tenzor, písal som vlastnú skúsenosť. Pokiaľ bola minca vzácnejšia, určite to neposlali len tak bez dokladu, takže budú asi naťahovačky s tou poštou.

Profilový obrázek
tenzor

Moderátor

Zaregistrován:
12. 1. 2010

#52 14. 11. 2014, 14:34

Sice vzacnejsi, ale cena jen kolem 50 EUR.. kazdopadne asi nezbyva nez cekat.

Profilový obrázek
tenzor

Moderátor

Zaregistrován:
12. 1. 2010

#53 18. 11. 2014, 12:14

Tak nakonec to dobre dopadlo, vcera mi prisel mail od Savocy, ze se velice omlouvaji, ale ze platba, i kdyz ma skutecne datum pred mesicem, jim byla pripsana az ted, ze to okamzite posilaji a ze mam u nich priste postovne zdarma.
Ja nevim, ohledne toho opozdeneho pripsani plateb z PayPalu u veci prodavanych na eBayi uz tu byla nejaka diskuse, ale prece nemuzu byt u Savocy prvni pripad, kdy se jim neco podobneho stalo?
Kazdopadne nevim jestli bude nejake priste, ta nekomunikativnost me docela odradila.

Profilový obrázek
Tovy

Uživatel

Zaregistrován:
21. 11. 2011

#54 18. 11. 2014, 12:21

Ja myslim, ze si toho nevsimli nebo jestli musi nejak odklikavat, ale ty platby jsou strhnute prakticky okamzite - resp. kdyz mas tam penize, tak hned, kdyz to jedes pres kartu, tak stejne je to hned, i kdyz na karte se penize bloknout a realne tak za 3-4 dny strhnou. Ale PayPal to vetsinou bere uz jako zaplaceno (ebay urcite).

Skoro urcite je to nejaka standard vymluva, protoze kdyby ne, tak ti na emaily reaguji hned. Respektive asi zareagovali na ten popud na ebayi.

Profilový obrázek
tenzor

Moderátor

Zaregistrován:
12. 1. 2010

#55 24. 11. 2014, 22:16

Abych pravdu rekl, dalsi tyden je pryc a zasilka nikde, asi se jich budu muset zeptat na cislo zasilky, ale pokud budou reagovat tak cile jako doted, tak mi nezbyde nic jineho nez predat to eBay teamu..

Profilový obrázek
Tovy

Uživatel

Zaregistrován:
21. 11. 2011

#56 24. 11. 2014, 22:32

Jeste bych den ci dva pockal. Minuly rok chodily dopisy z Nemecka do 4 pracovnich dnu, ale ted uz par mesicu mi to trva tyden nejmene, spise tak 8-9 dnu (to ale vcetne vikendu)

Profilový obrázek
tenzor

Moderátor

Zaregistrován:
12. 1. 2010

#57 25. 11. 2014, 00:00

Já něco takového nezaregistroval, týden opravdu max. To tak zase zdržuje Česká pošta?

Profilový obrázek
Tovy

Uživatel

Zaregistrován:
21. 11. 2011

#58 25. 11. 2014, 00:29

Od Savocy mi zrovna nedavno (kdyz pominu ten urgentni, co "sel" 3 tydny) slo neco prave cca tech 8 nebo 9 dni. Ale to mohlo byt tim, ze je zcela mozne, ze to posilaji najednou a sice napisou, ze mince byla poslana, ale to ji jen pripravi a poslou ji realne treba az za den ci dva. Ale obecne z Nemecka mi ted behem tech 4 pracovnich dnu uz dlouho nic neprislo, vse alespon tyden (nepoli v pondeli poslou, v pondeli nejdrive dostanu). Kdysi jsem na to normalne spolehal. Ale klidne je urguj, zaslouzi si to🙂

Profilový obrázek
tenzor

Moderátor

Zaregistrován:
12. 1. 2010

#59 27. 11. 2014, 21:59

Porad nic neprislo, poslal jsem jim zadost o poslani tracking number pro poslanou zasilku, jestli neodpovi tak to fakt budu muset predat Ebay teamu.
Jinak za posledni mesic dostala Savoca 31 negativu, vetsinou prave za neposlane zbozi, v par pripadech za prodane padelky. Ale je fakt ze za ten mesic prodali skoro 1500 minci.
V kazdem pripade od tehle firmy ani zadarmo..😞

Profilový obrázek
tenzor

Moderátor

Zaregistrován:
12. 1. 2010

#60 2. 12. 2014, 19:44

Tušil jsem špatný konec, ale výsměch, kterého jsem se dočkal, mne docela překvapil.

Protože ani po dvou týdnech od avizovaného poslání mi nic nepřišlo a na žádosti o poslání registračního čísla zásilky, které by odhalilo, co s ní je, pokud vůbec byla poslána, mi ze Savocy nebylo odpovězeno, postoupil jsem případ zákaznické podpoře a zároveň jsem napsal do Savocy, kde jsem jim ještě jednou vylíčil problém, dodal důkazy o zaplacení apod.
Následně přišel mail, že případ byl uzavřen:
Were sorry to hear that theres a problem with your purchase.
Unfortunately, this item is not eligible for a refund through eBay Buyer
Protection, because the payment method is not eligible or the case was
opened more than 45 days after the estimated delivery date.

Samozřejmě, peníze nazpět jsem nechtěl, chtěl jsem jenom abych konečně dostal koupenou minci, tedy aby to se Savocou vyřešili, protože oni na ně narozdíl ode mně mají páky. Ale proč by se snažili, provize nesmrdí.
Jinak to, že platba přes PayPal není platební metoda, u které by se dalo něco reklamovat, je také dost pozoruhodá informace (přes 90% obchodů na eBayi se provádí přes PayPal).

Teď už mi nezbývá nic jiného, než čekat, jestli se Savoca vzpamatuje a minci mi pošle (k čemuž už je nic netlačí) nebo před touto pochybnou firmou varovat kde můžu a dát minci do databáze kradených mincí.😞

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.