Moderátoři: numpszi, smith

Profilový obrázek
majkl

Uživatel

Zaregistrován:
27. 2. 2010

#891 3. 11. 2011, 16:10
Miciko - korektný ?????? Včera po prečítaní toho MIENKOTVORNÉHO článku som mal dosť. To ani nie, že písal nejaký komunista (ako napísal turtleoverhead) to písal nejaký zakomplexovaný radikálny ultraľavičiar. Keby bol ten článok autor podal čitateľovi aspoň nejakou serióznou formou. Ale ten článok je písaný podľa mňa veľmi nebezpečnou formou. Ak by sa bol autor v tom článku snažil aspoň zamýšľať nad otázkami prečo sa to všetko v Grécku deje (Alebo prečo v Grécku a nie niekde inde) a kto nesie za to vinu tak by ten článok ako celok vyznel inak.

Brett - a v čem je problém? Jediné, co by mi vadilo, jsou výrazy typu "žumpa plná sraček" a "hovno vletělo do větráku", ale jinak na tom nevidím nic divného. Řekl bych, že je to velmi přesná analýza, která jde k jádru pudla.

Ono se totiž zapomíná na jednoduché základní věci. Např. co je to stát a jaký je jeho smysl? K čemu jsou firmy, průmyslové podniky, finanční instituce? Ke komu má být loajální občan? Ke komu má být loajální národní / nadnárodní firma, podnik, banka? Ke komu má být loajální stát? Co má dělat politik: starat se o provozní věci státu nebo vést stát nějakým směrem? Kdo velí: ten, kdo platí (velká banka) nebo ten, kdo stanovuje pravidla (stát)? Kdo má velet? Kdo má stanovovat pravidla? Atd. atd. a milion otázek tohoto typu.

Katastrofa dneška je podle mě to, že otázky tohoto typu nejsou přípustné, resp. že si je nikdo neklade, protože se soustřeďujeme na provozní věci. A z nich ještě na ty krátkodobé, takže nevidíme celek a smysl celku. Nebo se na ty otázky odpovídá pokrytecky jinak, než je skutečnost.

Na ty otázky nahoře může mít každý různé odpovědi. Když o nich bude všeobecná diskuse, určitě se dobereme nějakého rozumného řešení. Krásně je to vidět na Skandinávii. Mají krizi? - v zásadě ne, i když zase mají problémy jiného typu. Proč? Protože jsou schopní se bavit o principiálních věcech a dohodnout se na nich.

Takže - můj příspěvek: co je stát? Společenství občanů, kteří se dohodli na způsobech soužití. K čemu je? Aby sloužil občanům, protože ti si ho vytvořili. K čemu je firma, podnik, finanční instituce? K tomu, aby pomáhali zlepšit fungování státu a život lidí v něm. (Odbočka - jistě, v reálu je k tomu, aby akcionářům přinášel zisk, ale stojí za úvahu, jestli to tak má být...) Ke komu má být loajální národní firma / podnik / banka? Ke svému státu, tak jako to bylo za doby národních států (Ford, Piech, Baťa, italští bankéři atd.). Ke komu má být loajální nadnárodní firma / podnik / banka? To je dobrá otázka! Ke komu má být loajální stát? Ke svým občanům, protože ti si ho vytvořili. Co má dělat politik? Mít vizi. Má ji? Ha ha... Kdo velí? Dnes v reálu velké banky. Kdo má velet? Samozřejmě stát, protože zastupuje občany. Banky, firmy atd. zastupují jen a pouze jednotlivce. Atd. atd.

Nejde o to, jestli to má být, jak říkám já. Jde o to, aby se o těchto věcech diskutovalo. Dnes to ale bohužel vypadá tak, že spousta otázek a odpovědí tohoto typu vyvolává čiré zděšení jako naprosté kacířství a projev ultralevičáctví.

Kurňa, to mi dalo práce! Právě jsem svému zaměstnavateli způsobil škodu značného rozsahu, neb jsem zcela neproduktivně plýtval pracovní dobou, používal na blbiny kvalitní počítač a ještě u toho žral drahý proud. Odplata tržního boha bude jistě strašná a náš HDP se propadne do netušených hlubin! Auvajs! 😉

Profilový obrázek
Evropa1

Uživatel

Zaregistrován:
22. 7. 2011

#892 3. 11. 2011, 16:31

Pokud se budeme bavit o krizy, ta nespadla z nebe, ta zde již několik let doutnala a my dnes musíme nést důsledky minulých chyb. Jistě si položíme otázku, kdo za to může a určitě to svedeme na někoho konkrétního, ale bylo by to fér? Já si myslím, že nikoli, protože zde sice vládla určitá garnitura, která zadlužováním dovedla hospodářství většiny evropských zemí tam, kde je dnes, ale na druhé straně se tito politici dostali do svých pozic jenom proto, protože ji většina společnosti v těchto zemích volila a líbila se jim jejich politika, která jim slibovala modré z nebe.
Velkou mírou to bylo ovlivněno i korupcí veřejných zakázek, které se touto formou nehorázně prodražily a měly na zadlužování svůj vliv. Šlo by toho na téma dnešních problémů napsat mnoho, ale uvedl jsem jenom některé a chtěl jsem poukázat, že je to hodně složitý problém, který se nevyřeší za pár dní. Bude to trvat roky a lidé si budou muset utáhnout hodně opasky, protože bez tooho se nic nevyřeší. Nechci zde horovat proti sociální politice, ale zastávám systém, kde by dostávali například podporu jenom potřební a ostatní bych ze systému vyloučil, protože stačí se podívat kolem sebe kolik lenochů se válí doma na kavalci, zneužívají sociální dávky a na opravdu potřebné věci pak chybí peníze.
Je to i o politicích, jestli pro ně bude na prvním místě blaho státu, nebo jenom pouhý boj o koryta, kupování si voličů a po nás potopa.

Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz

Profilový obrázek
babygulka

Moderátor

Zaregistrován:
7. 6. 2010

#893 3. 11. 2011, 16:36

kde sa pohla ciganska otazka? myslis toto? ano tento nazor zastavam aj ja, od statu dostane viac ako clovek co robi...

Profilový obrázek
Evropa1

Uživatel

Zaregistrován:
22. 7. 2011

#894 3. 11. 2011, 16:46

Zneužívání sociálních dávek beru ve všeobecné rovině, protože ono to tak funguje a nemůžeme obvinit pouze jednu skupinu. To by bylo příliš zjednodušené.

Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz

Profilový obrázek
mischel13

Uživatel

Zaregistrován:
2. 11. 2008

#895 3. 11. 2011, 17:29
Pokud se budeme bavit o krizy, ta nespadla z nebe, ta zde již několik let doutnala a my dnes musíme nést důsledky minulých chyb. Jistě si položíme otázku, kdo za to může a určitě to svedeme na někoho konkrétního, ale bylo by to fér? Já si myslím, že nikoli, protože zde sice vládla určitá garnitura, která zadlužováním dovedla hospodářství většiny evropských zemí tam, kde je dnes, ale na druhé straně se tito politici dostali do svých pozic jenom proto, protože ji většina společnosti v těchto zemích volila a líbila se jim jejich politika, která jim slibovala modré z nebe. Velkou mírou to bylo ovlivněno i korupcí veřejných zakázek, které se touto formou nehorázně prodražily a měly na zadlužování svůj vliv. Šlo by toho na téma dnešních problémů napsat mnoho, ale uvedl jsem jenom některé a chtěl jsem poukázat, že je to hodně složitý problém, který se nevyřeší za pár dní. Bude to trvat roky a lidé si budou muset utáhnout hodně opasky, protože bez tooho se nic nevyřeší. Nechci zde horovat proti sociální politice, ale zastávám systém, kde by dostávali například podporu jenom potřební a ostatní bych ze systému vyloučil, protože stačí se podívat kolem sebe kolik lenochů se válí doma na kavalci, zneužívají sociální dávky a na opravdu potřebné věci pak chybí peníze. Je to i o politicích, jestli pro ně bude na prvním místě blaho státu, nebo jenom pouhý boj o koryta, kupování si voličů a po nás potopa.

To jistě mluvíš o jedné skupině občanů, kterým se říká "neviditelní", ti to mají tak ošetřené, že nemusí vůbec makat, protože když se dožijí důchodu, tak jim ho spočítají z průměrné mzdy v čr, takže mají královský důchod, o kterém většina důchodců jen sní!
Černou dírou je armáda, tam by se ušetřilo peněz!!!

vše okolo Darexu, Tuzexu a jejich poukázek

Profilový obrázek
mischel13

Uživatel

Zaregistrován:
2. 11. 2008

#896 3. 11. 2011, 17:38
Zneužívání sociálních dávek beru ve všeobecné rovině, protože ono to tak funguje a nemůžeme obvinit pouze jednu skupinu. To by bylo příliš zjednodušené.

Tak to nevíš, o čem píšeš! 10měsíců se válím doma na kavalci (jsem nezaměstnaný), bez podpory a o práci ve svém oboru nemohu zavadit, protože škrtama soudruhů z vlády je jí prostě málo a bude ještě méně!
Na žádné soc.dávky nemám nárok, protože nejsem "neviditelný" občan, to mi bylo v pondělí řečeno na odboru hmotné nouze!!!🙄
Takže všeobecná rovina moc nefunguje!!

Profilový obrázek
Evropa1

Uživatel

Zaregistrován:
22. 7. 2011

#897 3. 11. 2011, 17:56

To mischel13.
Ale reagujete na něco, co jsem nenapsal. Já se zde bavím o zneužívání sociálních dávek lidmi, kterým se nechce dělat, i když by zaměstnání sehnali a těch znám ve svém okolí dost.
A všeobecná rovina byla myšlena v podobě toho, že mě je jedno o jakou skupinu obyvatel se jedná, protože se na zneužívání sociálních dávek podílí příslušníci všech skupin.

Profilový obrázek
mischel13

Uživatel

Zaregistrován:
2. 11. 2008

#898 3. 11. 2011, 18:29

To Evropa1.
Nepřeji to nikomu zažít, být bez práce takovou dobu. Rád bych také zneužíval soc.dávky, ale jak píši o příspěvek výše, tak mám smůlu! Dnes "drábkovo" dávky, se jen tak nedají zneužívat, protože normální občan nemá na nic nárok.
Rád bych dělal ve svém oboru, ale není práce, tak jsem chtěl po ÚP(úřad práce) rekvalifikaci na profesi, která je nedostatková a bylo mi řečeno, že se mohu rekvalifikovat jen na pět profesí, po kterých je na trhu práce nulová poptávka!
Ještě by mě zajímalo, o které soc.dávky jde, které zneužívají ve vašem okolí?

Profilový obrázek
Misak33

Moderátor

Zaregistrován:
23. 12. 2009

#899 3. 11. 2011, 18:33

Mischel to jsme na to skoro podobne. Ja hledam praci sice ,,jen" od srpna, ale take se neda nic najit. Jak pises na davky take nemam zadny narok. Mam jen to velike stesti, ze mi neco prispivaji rodice a rodice pritelkyne...

Přebytky antických mincí http://imince.net/?cat=2
Katalog účelových známek http://imince.net/katalog-ucelovych-znamek/

Profilový obrázek
mischel13

Uživatel

Zaregistrován:
2. 11. 2008

#900 3. 11. 2011, 18:55

To ti závidím, že tě někdo sponzoruje!😉 Já mám jediné štěstí, že ml.synátor začal dělat a starší bude studovat ještě jen 1,5roku. Ženu mám ZTP, takže se pomalu blíží doba, kdy budu rozprodávat svou sbírku!😞 Ale to není řešení pro mě, asi půjdu zametat chodníky, jak chce soudruh Drábek, abych dostal nějakou korunu!😁

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.