jano7B9 napsal/a:
miciko ale kto ti kaze nakupovat v tescu? ved mas x slovenskych obchodov....
ked si nevies zaplatit kvalitny vyrobok tak vtedy skoncis v tescu , bille , kauflande.
ved riesenie je take jednoduche ludia- kupujte slovenske vyrobky. cesi ceske , a zmenite pristup tychto firiem .
Jano, včera jsem kupoval 1kg másla(Pragolaktos) za 96,-kč, Pragolaktos byl dříve v Praze Kyjích. Na obalu je jako výrobce mlékárna v Sasku!!! Totéž je s Mochovskou mraženou zeleninou(vesnice u Prahy) a výrobce je v Rakousku, to je jen pár příkladů. A největší drzost je plzeňské pivo, které se stáčí v Polsku a to se nedá vůbec pít!!! Potom si kupuj české výrobky!!!
vše okolo Darexu, Tuzexu a jejich poukázek

mischel ved nekupuj v tescu zeleninu, vybehni si rano na trh a nakupis len to najlepsie a domace😉 !
o ostatnom nevies vobec o com hovoris. smutne ! velmi smutne
... Som tu deň a noc ...
Historické pohľadnice, dobové dokumenty a predmety z mesta Sereď
http://sered-city.blogspot.com

jano7B9 napsal/a:
mischel ved nekupuj v tescu zeleninu, vybehni si rano na trh a nakupis len to najlepsie a domace😉 !
o ostatnom nevies vobec o com hovoris. smutne ! velmi smutne
Jano, já chodím jen do Makra a to je ještě horší, než nějaké tesco, ale to je můj problém.
Až mi začnou vyrábět "milu oplatku"😉 třeba v Maďarsku, tak bude také stát za h.....!
vše okolo Darexu, Tuzexu a jejich poukázek

No tak už toho nechme a nenapadejme se. Každý nemá možnost , anebo čas si zajít na nějaký místní trh. Každý řeší svoje nákupy na základě svých možností. My mladší si můžeme zajet autem a td, ale když dnes spočítáš cenu benzínu, tak nebudeš jezdit několikrát do týdne do místní pekárny. Bohužel vše je o ceně a přístupnosti obchodů. Sám osobně doslova nesnáším velké supermarkety, ale v čase časové nouze / pozdě večer / v případě potřeby zajdu třeba do Lídlu pro pečivo. Maí otevřeno minimálně do 20-22, hod. Drobné obchůdky zavírají v 5 nebo v 6 ., bohužel.

co ti nato napisat? je nieco zle na tom ze firma sa rozhodne kupit nejaku znacku a potom vyrabat vyrobky vo svojej krajine a do druhych krajin len dovazat? ked sa jej to vyplati tak nic zle na tom nevidim.
maslo ma urcitu normu a vsade v EU kupis chutovo rovnake ako v CR.
plzenske pivo z polska je ine jedine v tom ze sa vyraba z inej vody ako v cr... inak je to presne to iste😉
poniektory tu maju malo casu na precitanie vyrobcu a vedome podporuju zahranicne firmy a potom sa prizeraju ako ceske alebo slovenske neprosperuju ...
... Som tu deň a noc ...
Historické pohľadnice, dobové dokumenty a predmety z mesta Sereď
http://sered-city.blogspot.com
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.