Moderátoři: numpszi, smith

Profilový obrázek
jano7B9

Uživatel

Zaregistrován:
26. 7. 2007

#611 12. 9. 2011, 18:05

ano trava ma zase prekukol😃 ale zase chybne. o liati penazi do grecka za kazdu cenu som tu nikdy nepisal ...

... Som tu deň a noc ...
Historické pohľadnice, dobové dokumenty a predmety z mesta Sereď
http://sered-city.blogspot.com

Profilový obrázek
trava

Uživatel

Zaregistrován:
24. 2. 2009

#612 12. 9. 2011, 18:10

Tak jsem to nemyslel. Už dávno jsem tvrdil, že rozdílnost ekonomik je tak velký, že to nemůže fungovat, ty jsi tento " pseudocelek !" stále obhajoval. Jak je vidět, tak to prostě nejde. Ještě když dluh už je tak velký, že to celý stát nemůže zvládnout. Takže pomalu by měly sázkové kanceláře začít tvořit kurzy s ohledem na odchod / spíše vykopnutí / Řecka z Eurozony.

Profilový obrázek
jano7B9

Uživatel

Zaregistrován:
26. 7. 2007

#613 12. 9. 2011, 18:17

trava - o rozdielnosti ekonomik predsa nikto nepochybuje, ale nikde neni napisane , ze koli tomu euro nemoze fungovat... vidis ze funguje uz vyse 10 rokov a uspesne.
o vyhodeni grecka z eurozony som uz pisal na prvej strane tejto temy pred rokom a pol .
najprv sa vyskusali vsetky jemnejsie opatrenia ako krachu grecka zabranit. a zda sa , ze pre samu neschopnost grecka si utiahnut opasok na maximum to doslo tak daleko , ze to smeruje k tomu drastickejsiemu kroku, a to vyhodit grecko z eurozony ...

... Som tu deň a noc ...

Profilový obrázek
trava

Uživatel

Zaregistrován:
24. 2. 2009

#614 12. 9. 2011, 18:24

Moc se mi nezdá, že by to fungovalo. Vždyť kolik státu, které mají Euro má problémy / oficiálně /. 3, 4, 5 ?
a kolik státu, které nemají Euro má podobné problémy - 0 !!!! To, že papírově bylo vše OK, byl jeden velký plánovaný podvd, na státy, které Euro ještě neměly, aby tam s chutí vstoupily. Není přece možné, Aby Evropští Ekonomičtí Odborníci ??? nepoznali, že několik států udává zkreslené a nepravdivé údaje o své ekonomice. Za ty prachy, které Tito odborníci berou, by to mohli poznat.

Profilový obrázek
trava

Uživatel

Zaregistrován:
24. 2. 2009

#615 12. 9. 2011, 18:32

Ale nechci se s Tebou Jano nijak přít. I mi je svým způsobem líto, že to spěje k bolestivému konci. Nápad byl dobrý, ale bohužel se jim to vymklo z rukou.
Uvedu pár příkladu proč se to hroutí.

• rozdíly ekonomik
  • různé vyjímky pro vybrané státy
  • nucené zavádění evropských norem do zaběhnutých systému
  • nekontrolovatelné podporování zadlužených státu na povel Německa a Francie.
  • schvalování různých norem a zákonů bez souhlasu všech
  • stanovování schodků HDP a podobně ve stejné výši pro všechny státy
  • a td-
    .
Profilový obrázek
Šenfi

Moderátor

Zaregistrován:
30. 3. 2008

#616 12. 9. 2011, 18:51

tráva> podle mě je € dorá věc, ať už si o něm můžeme myslet cokoliv. Problém nevidím ani tak v rozdílnosti ekonomik, jako spíš praktikování dvojího metru. Kdyby Řekové při vstupu do eurozóny měli splnit stejná kitéria jako Slováci, tak by drachnou platili ještě i za sto let. A to, že se Francouzi a Němci snaží tyhle státy nesmyslně "držet nad vodou" vidím jen osobní kalkul, honění si trička před světem a strach o vlastní banky, který jsou největšími věřiteli těhle zemí. Dokážeš si třeba představit co by se stalo s Angelou, kdyby např. kvůli Řecku klekla Deutsche bank?
Jen si akorát myslím, že by bylo efektivnější Řeky a spol. z eurozóny vyloučit a ty peníze radši nalít do vlastních a zdravých ekonomik 😕

Profilový obrázek
babygulka

Moderátor

Zaregistrován:
7. 6. 2010

#617 12. 9. 2011, 19:07

tym padom sa EU zadlzuje sama seba je to tak? ved tie pozicky nevedu k nicomu.... zlate nase SK...

Profilový obrázek
Dracek

Uživatel

Zaregistrován:
6. 11. 2008

#618 12. 9. 2011, 19:16

a navíc se podívejte jak se všude a skoro všechno dotuje...třeba zcela nesmyslně takové zemědělství a tak se nakonec vyplatí vyvážet z podporou základní potraviny na druhý konec světa, místo spotřeby v místě bez vícenákladů na dopravu apod.
Příkladů by se našlo moc a moc...

http://digi.ceskearchivy.cz/

Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

Profilový obrázek
trava

Uživatel

Zaregistrován:
24. 2. 2009

#619 12. 9. 2011, 19:19
tráva> podle mě je € dorá věc, ať už si o něm můžeme myslet cokoliv. Problém nevidím ani tak v rozdílnosti ekonomik, jako spíš praktikování dvojího metru. Kdyby Řekové při vstupu do eurozóny měli splnit stejná kitéria jako Slováci, tak by drachnou platili ještě i za sto let. A to, že se Francouzi a Němci snaží tyhle státy nesmyslně "držet nad vodou" vidím jen osobní kalkul, honění si trička před světem a strach o vlastní banky, který jsou největšími věřiteli těhle zemí. Dokážeš si třeba představit co by se stalo s Angelou, kdyby např. kvůli Řecku klekla Deutsche bank? Jen si akorát myslím, že by bylo efektivnější Řeky a spol. z eurozóny vyloučit a ty peníze radši nalít do vlastních a zdravých ekonomik 😕

Přesně , jak píšeš. Je to pouze shánění politických bodů. schvalovat něco, co mi bude už v době platnosti jedno, je velmi jednoduché. Viz atomové elektrárny za 30 let.

Profilový obrázek
jano7B9

Uživatel

Zaregistrován:
26. 7. 2007

#620 12. 9. 2011, 19:22
tym padom sa EU zadlzuje sama seba je to tak? ved tie pozicky nevedu k nicomu.... zlate nase SK...

ty si tu chybal😃

... Som tu deň a noc ...

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.