Moderátoři: numpszi, smith

Profilový obrázek
Miciko

Uživatel

Zaregistrován:
25. 1. 2010

#401 9. 3. 2011, 21:16

Je prekvapujúce, že najdôležitejšie správy si zaslúžili iba dva odseky v agentúre Reuters, kým ostatné médiá túto správu úplne odignorovali. Vyhlásenie sa objavilo na internetovej stránke čínskej Národnej banky v noci z 3. na 4. marca.
Reuters poskytla jednoduchý preklad a krátky výklad tohto vyhlásenia: „Čína chce všetkým vývozcom a dovozcom poskytnúť príležitosť uskutočňovať platby za medzinárodné transakcie v juanoch až do konca roka. Vyhlásila to čínska Národná banka, ktorá to považuje za súčasť plánovaného posilnenia medzinárodnej úlohy tejto meny. V svojom vyhlásení na internetovej stránke www.pbc.gov.cn Národná banka sľúbila, že bude reagovať na medzinároný dopyt na juan ako rezervnú menu. Súčasne dodala, že uľahčí prílev fondov späť do Číny.

Pre tých, ktorí sú presvedčení, že Čína túži po zachovaní status quo, v rámci ktorého volá po „večnej“ viazanosti k doláru, to môže byť dosť nepríjemné prekvapenie. Poukazuje to na pripravenosť Číny hovoriť na plné ústa o svojich zámeroch dodať vlastnej mene postavenie rezervnej meny a ešte viac znížiť význam dolára.

Denník International Business Times o tom hovorí:

„Je to súčasť čínskeho plánu internacionalizácie svojej meny, ktorá v budúcnosti môže predstavovať hrozbu pre globálny „podiel trhu“ takých mien ako je americký dolár.
Čína ešte v minulosti oznámila, že bilaterálny obchod s Ruskom a Malajziou sa bude viesť v juanoch, rubľoch a ringgitoch.
Ďalšími etapami na tejto ceste je umožniť zahraničným spoločnostiam, aby emitovali dlhopisy nominované v juanoch a uľahčiť prístup k juanom zahraničným finančným inštitúciam.

Potvrdením toho, že vyhlásenie čínskej Národnej banky je veľmi seriózne, je aj článok z týždenníka Spiegel „Čína útočí na dolár“:

„Čínska Národná banka všetkých prekvapila svojím veľkolepým vyhlásením. Rastúca veľmoc si želá viesť všetky svoje zahraničnoobchodné operácie v juanoch, nie v dolároch. Peking otriasol istotou Ameriky, že predstavuje kľúčovú menu – s vážnymi dôsledkami pre USA.

Vyhlásenie zostalo bez povšimnutia, má však potenciál navždy zmeniť rovnováhu síl na svetovom menovom trhu – Čína upevňuje medzinárodnú úlohu juanu.
„Trhový dopyt na transhraničné využitie juanu rastie,“ vyhlásila čínska Národná banka. V minulosti tento plán testovala a dovolila, aby 67-tisíc podnikov v 20 rôznych provinciách viedla medzinárodný obchod v juanoch. Objem obchodu sa rovnal ekvivalentu 65 miliárd eur“.

Je očividné, že ak juan pevne zaujme miesto svetovej rezervnej meny, všetko sa vo svete radikálne zmení.

Jedinou otázkou je, či juan dokáže pevne zaujať miesto na vrchole menovej pyramídy. Ak sa tak stane, bude to posledný klinec do rakvy smrteľne chorého dolára.

Profilový obrázek
grofik

Uživatel

Zaregistrován:
23. 10. 2006

#402 10. 3. 2011, 09:08

Domnievam sa🙄 pomali sa začne intezívnejšie kričať vo svete za dodržiavanie ludských práv v Číne- prípadne sa ponúkne opozícii aj iná pomoc ako kupovanie kopírok na rozširovanie letákov.😉

Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.

Profilový obrázek
tenzor

Moderátor

Zaregistrován:
12. 1. 2010

#403 10. 3. 2011, 19:58

A kdo bude kricet? Americani s Guantanamem, presumpci viny a totalitnimi fundamentalistickymi islamskymi spojenci... nebo treba my se svym bezpravnim statem, hm?🙂 Nebo snad Britove, kteri krici o rasismu a sami ho uplatnovali na nasich letistich? Skoro kazdy ma maslo na hlave...

Profilový obrázek
woodmaker

Uživatel

Zaregistrován:
12. 1. 2010

#404 12. 3. 2011, 09:07

jano7B9 napsal/a:

babygulka - porovnavat norsko (europsky dubai) s kym kolvek v europe je smiesne
vidiet ze si zaslepeny ficovolic.a teraz len places. to co nakradol tvoj panbozko, nenakradol ani vladko

A si hadam nemyslis ze Miklos ma nakradnute menej ako ostatny??? Myslim ze ten ma najviac ved bol prvým novembrovým ministrom pre spravu a privatizaciu narodneho majetku este za VPN.
Podla mna vsetci kradnu do jedneho len zaslepeny modry volici to volako nevydia a to sami seba radia k tym inteligentnejsim.

Trosku neskoro a len tak na okraj🙂

. . . To, že sa niečomu všeobecne verí, vôbec neznamená, že je to aj pravda. Mýty sú oddávna najväčším ohrozením poznania. Každý, kto má odvahu ich spochybniť, je na dobrej ceste . . .

Profilový obrázek
babygulka

Moderátor

Zaregistrován:
7. 6. 2010

#405 12. 3. 2011, 16:47

pre woodmakera: vsetci kradnu aj budu ked su v politike. ale jano ma tu hned obvinil z niecoho koho som volil... preto som nemal chut ani reagovat... suhlasim s tebou ano bol prvym ministrom, ktory vyhodil mojho otca aj ostatnych z prace v 90. rokoch... Norov som dal ako len priklad ako to maju zariadene myslim v politike, turistika, statne majetky atd atd... u nas Tatry v hroznom stave, rozpredane, oddychove strediska pri Tatranskej Lomnici - rozbite, cigani rozkradaju, nic sa neudrziava a mohol by som len pokracovat. Uvediem dalsi priklad nasa "vlada" chce dat ciganom na podporu aby chodili do skoly vyclenit 100000,-eur tak kde sme do boha... ja keby ze nechodim do skoly tak rodicia za mna nedostanu pridavky, maju urady na krku. a cigan nema ukoncene ani zakladne vzdelanie, o strednej ani nehovoriac... tak si kladiem otazku na co mame tych 150 blbcov vo vlade...radsej im daju a maju od nich pokoj...

som zvedavy zas na dalsiu kritiku...

Profilový obrázek
tenzor

Moderátor

Zaregistrován:
12. 1. 2010

#406 12. 3. 2011, 17:57

babygulka: myslím, že oproti nám to máte ještě dobré.. kdyby u nás začala "diskriminovaná" menšina rabovat kvůli snížení dávek, tak by bylo nepředstavitelné, abychom poslali armádu, aby obnovila pořádek a ještě by nás zmocněnec pro lidská práva a další přesvědčovali, jací jsme rasisté, že jsme si dovolili snížit dávky.

Profilový obrázek
babygulka

Moderátor

Zaregistrován:
7. 6. 2010

#407 12. 3. 2011, 18:13

Tenzor: suhlasim s tebou, tiez to mate s nimi vesele ale treba si polozit otazku je 20. rokov po "havlovej revolucii" a co sa s nimi robi kazda vlada nasa i ta Vasa v CR to odklada, len laduje do nich peniaze, oni si na to zvykli takze sa niet co cudovat... za socializmu mali pracu... vo Svajciarsku to funguje tak pokial neodpracuje pre stat minimalne 20 dni mozno viac do mesiaca nema narok na soc. davku...

o tejto teme by sme sa mohli bavit do nekonecna...

Profilový obrázek
tenzor

Moderátor

Zaregistrován:
12. 1. 2010

#408 12. 3. 2011, 18:17

babygulka: Švýcaři mají všech 5 pohromadě a silný pud sebezáchovy... takže v Evropě něco jako zjevení.

Profilový obrázek
smith

Moderátor

Zaregistrován:
6. 2. 2009

#409 1. 4. 2011, 08:52

http://notafilia-smith.blogspot.com/
Môj blog o bankovkách platných na našom území, a o ich zbieraní.
http://wartberg-szenc.blogspot.com/
Prechádzka mestom, pomocou dobových pohľadníc.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.