Už je to tu !
Europoslanci odhlasovali zrušenie roamingu a zachovanie sieťovej neutrality. Telekom zmeny odsudzuje, Orange a O2 sú zdržanliví. (Čo iného sa dalo čakať od kartelových pijavíc.)
Roamingové poplatky budú v Európskej únii najneskôr 15. decembra budúceho roka minulosťou. Európsky parlament dnes schválil telekomunikačný balíček, ktorý operátorom nariaďuje účtovať zákazníkom domáce ceny aj v sieťach ostatných európskych operátorov.
„To je zmysel Európskej únie – zbavovať sa bariér s cieľom urobiť život lepším a menej nákladným,“ komentovala dosiahnutý cieľ eurokomisárka pre digitálnu agendu Neelie Kroesová.
Pokiaľ to bude možné a bude to vážne fungovať cezhranične či bezhranične, tak hneď 16.decembra 2015 si idem kúpiť do Rakúska napr. Hallo SIM paušál od Drei.at (bývalý Orange Austria) za 10€ - 1500 minút + 1000 SMS + 2 GB dát + 6 TV staníc v mobile. A plač Telekomu nepomôže... Aj to je Európska únia😉
Processed coin catalogs 4.418 Auctions / 36.665 Lots
Všetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :)
Sent from my ZX Spectrum

....j€bať celú EU aká je ...roaming zapchať ľuďom oči!!! Čo keby tak zjednotili platy v jednotlivých pracovných odvetviach. Prečo?? Slovák, pracujúci v SR pre povedzme nemeckú firmu má porovnateľne nižší plat pri vyššej produktivite práce ako Nemec, v jeho domovskej krajine pracujúci pre tú istú firmu?? ...všetci vieme
....takže, priemerný pracujúci Slovák = pracujúci žobrák, ale v budúcnosti bez roamingu - smutné 😞
....alebo, nech niekto skúsi vysvetliť Slovenskej Mamke, Otcovi čo musím po 40 ročnej práci dožívať s 280 - 420 € dôchodkom, že budú môcť zavolať svojím deťom starajúcich sa o cudzích!!! dôchodcov v zahraničí bez roamingu 😞

Tento problém řešili po sjednocení Německa, když šla do důchodu uklízečka ze západu, tak dostala 1600DM důchod. Když šla do důchodu východoněmecká uklízečka, tak dostala jen 1200DM a to se jí nelíbilo. Kolik dostala naše československá uklízečka v té době? Cca 2000 Kč.
mike, a dále na východ od nás, je to ještě horší, ale jednou to musí prasknout!
vše okolo Darexu, Tuzexu a jejich poukázek

ja vim mischel13 ze na vychod od nas je to horsi , ale ja chtel jenom upresnit prispevek od Janicka , vzdy bude rozdil mezi zapadem a vychodem a ceska republika patri k vychodu , a neverim a jsem o tom na milion procent presvedcen , ze se nikdy nevyrovname zapadu , protoze mi od nich bereme veskere zakony a ruzne zakazy , a vychod si prebere pouze to spatne a timto to konci
muzu jenom uvest priklad , pro nas ridice : v cesku je 12 trestnych bodu a muzes zazadat po roce o vymaz a v nemecku je 18 trestnych bodu a muzes zazadat po pul roce a to je jeden z mala zakonu , ktere jsme si upravily a zhorsili a takoch to veci je vice

Nezmysel. Priemeny Nemec ma o 68% vyssiu produktivitu prace ako Slovak. V pripade, ze by VW mal platit v Blave mzdy ako vo Wolfsburgu tak by to tam velmi rychlo zabalil a odisiel do lacnejses krajiny.
http://epp.eurostat.ec.europa.eu/tgm/table.do?tab=table&init=1&plugin=1&language=en&pcode=tec00117
A inak CR ma dohnat zapad na konci 23. storocia, pred par dnami o tom vysiel clanok od jedneho ekonoma:
http://denikreferendum.cz/clanek/17605-zapadni-evropu-dozeneme-8-zari-2271

taky bych to tak videl , mimochodem zajimave clanky
a muj nazor je ze slovaci jsou opravdu co se tyce rustu na tom lip a taky si myslim ze kdyz slovensko prezije dalsich pet let , tak nas daleko predezenou , protoze si myslim ze mi za pet let budeme mit euro a polozi nas to a slovaci uz to budou mit za sebou a pujdou pomalu nahoru

Euro v CR za 5 rokov nebude, Babis povedal ze o termine bude rozhodovat buduca vlada. Inak vedel si, ze CR je najhorsia v EU v cerpani unijnych fondov? A teraz to tak vyzera, ze mozno bude musiet este par miliard vratit:
O korupcnom prostredi skoda reci, tam je CR aj SK na unijnej spicke davno, myslim, ze aj teraz ked chcel Amazon investovat 2.7 miliardy Brne tak tam robili drahoty lebo chceli obalku a dopadlo to ako to dopadlo.
http://ekonomika.idnes.cz/amazon-a-tim-collins-0qs-/ekoakcie.aspx?c=A140402_130917_brno-zpravy_daj
Samozrejme, SK ma takisto problemy, napr. 90% nezamestnanost urcitej skupiny obyvatelstva, ktorej pocet sa vdaka natalite na urovni krajin subsaharskej Afriky neumerne zvysuje, ale toto asi my na bankovkovom fore nevyriesime😉

Ano vim ze Cr je v tom nejhorsi, absolutne nechapu proc jsme vubec v te unii , kdyz nase republika neumi ani zakladni veci , jako viz tvuj priklad "zjednodusene utratit penize ktere nam unie dava" coz je paradox , kdyz cr je mezi prvnimi co se tyce korupce .
A bojim se toho ze unie bude opravdu pozadovat penize zpet.
A co se tyce toho amazon , to je pro brnensko prohra ikdyz se tam resilo vice otazek , co se tyce dopravy atd., ale i tak prisly o mnoho pracovnich mist .
A nechapu proc to neudelali na jinym poli 😉 , tech lanu je tady plno a tech okresu co by byli radi ze by byla prace.
Ti neprispusobivi smeruji k nam do cech 👿
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.