aha, zřejmě jde o slovo "zdebilizovaný", které uznávám je na hraně, popustil jsem trošku uzdu svému bolu, ale vulgární snad ještě není. Žádného oponenta jsem tu snad neurazil, ani bezdůvodně, slovo jsem použil v obecné rovině a stojím si plně za ním (například i v souvislosti s hysterií kolem amnestie). Pokud je pro někoho příliš ostré, prosím nahradit souslovím "zbavený zdravého rozumu".
K Euru, chtělo by to opustit tento úzký pohled podnikového ekonoma a racionálně zhodnotit všechny výhody a nevýhody. Jsem přesvědčen, že nevýhody převáží na celé čáře. A jedno souvisí s druhým, Euro, EU a Evropská, potažmo později Světová vláda, o kterou jde především.

grofík, chápu, že u vás na dálném východě se jen stěží chápe, že jsou i národy, které nejsou eurohujery.
Podle mě by se u nás mělo euro zkrátka zavést až tehdy, kdy by klady z jeho zavedení předčily nebo alespoň vyrovnaly rizika a tenhle okamžik v horizontu 8 - 10 let rozhodně nevidím.

napsal/a:
grofík, chápu, že u vás na dálném východě se jen stěží chápe, že jsou i národy, které nejsou eurohujery.
😈 🙄 😉
Prepáč ja nekomunikujem s Tebou z Uralu.
Mám autom do Wiedne hodinudvadsať. Antwerpy 10 hodín , Benátky 8hodín a nie den prípadne týždeň.
Zrejme zemepis nie je Tvoj koníček.
V diskusii som zaujal svoj názor , nemôžem len brať výhodu dotovania a nič nedať .
Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.

Monetární politika je jedna ze tří základních politik každého státu a pokud se jí vzdám, tak musím mít záruku, že jí v Bruselu budou řídit minimálně stejně tak dobře jako já.
Ale pokud vidím jak ECB vytváří vnitřní zadlužení a nesmyslně skupuje dluhopisy Řecka po kterých jinak neštěkne ani pes. Nebo neschopnost Bruselu řešit problémy bank a namísto faktických kroků jen udělá směšné zátěžové testy, kterými by snad prošla i IPB a Union banka, tak podobým institucím bych v monetární oblasti nechtěl podléhat.

slovensko na eure len ziskalo, ceny nerastli a to uz sme eurohujeri z dalneho vychodu ?
sme eurohujeri preto ze slovensko bolo na tom tak spickovo ze si to mohlo dovolit?
no co sa tu este nedozviem😃
... Som tu deň a noc ...
Historické pohľadnice, dobové dokumenty a predmety z mesta Sereď
http://sered-city.blogspot.com

Hmmmm nemáš pravdu ,my sme korunu nenadhodnotli ,ale skôr podhodnotili.
Naša diskusia začala ; poberáš výhodu tak za zúčastni aj na celkovom procese v dobrom aj zlom , a nie toto je super nech dávajú , ale toto je len môj piesoček.
Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.

no zacni mluvit, to by ma velmi zaujimalo , a potom nezabudni spomenut ako je na tom cesko 😆 😁
... Som tu deň a noc ...
Historické pohľadnice, dobové dokumenty a predmety z mesta Sereď
http://sered-city.blogspot.com

Na tomto místě musím připomenout, že v žádném případě nemohlo docházet k umělému upravování koruny v době před přístupem k €, protože kurz by dán po dohodě z Bruselu a nestanovila ho SNB.
Ten se udává ve velmi úzkém fluktuačním pásmu, rok před přistoupením a stát, za přispění hospodářské politiky ho musí bezpodmínečně dodržet.
Jak víme v této oblasti neplatí žádná direktivní pravidla, ale každá měna je obchodovaná na veřejných trzích, tedy je daná napospas tržním náladám.
Slovenská koruna tento rok přestála bez úhony, trh kurz 1:31 vzal jako férový a proto byly splněny veškeré náležitosti k přistoupení SR k €.
Jiná situace byla v době krize, kdy SNB ztratila odstoupením od koruny možnost řídit monetární politiku státu. V ekonomice byl stále cítit kurz 1:31, který se stal neměnný.
Většina sousedů měla svojí měnu, kterou trh devalvoval, v případě například ČR z kurzu 1:22 na kurz 1:28. Proto byla slovenská ekonomika vystavena tlaku zhoršujících možností vývozu a většímu tlaku dovozů.
Jaké výhody a nevýhody vyplývají pro Slovensko ze střednědobého horizontu přistoupení k € budou zajímavé a myslím, že by měly být i pro nás důležitým poznáním, kde by jsme se měli rozhodovat pouze na základě pragmatického rozhodovacího procesu a odprostit se tak od populistických a politických klišé, které nikdy nemohou přinést nic dobrého.
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.