Moderátoři: numpszi, smith

Profilový obrázek
mischel13

Uživatel

Zaregistrován:
2. 11. 2008

#991 8. 12. 2011, 17:23

Přál bych ti zažít, to co já, potom bys nikdy už nevracel nalezenou věc, mravní bído!😉

vše okolo Darexu, Tuzexu a jejich poukázek

Profilový obrázek
Miciko

Uživatel

Zaregistrován:
25. 1. 2010

#992 8. 12. 2011, 17:28
Přál bych ti zažít, to co já, potom bys nikdy už nevracel nalezenou věc, mravní bído!😉

Že by steba urobili zlodeja?... 😉

Profilový obrázek
Evropa1

Uživatel

Zaregistrován:
22. 7. 2011

#993 8. 12. 2011, 17:31
Páni, nechcem sa nikoho dotknúť. Ale stále mám dojem, že sa radujete s toho, že euro má problémy, dokonca, že by malo padnúť. Viete, čo by to vlastne znamenalo aj pre vašu slávnu českú korunu? Pesimistický odhad je (pre európu ako takú) 40% inflácia!!! Vrátenie sa k vlastným menám by znamenalo krach celých štátov. Kúpischopnosť obyvateľstva a ekonomika najslabších by sa dostali niekde na úroveň 50 rokov. Na zbieranie bankoviek môžete rovno zabudnúť. ...

Nevím, jak jsou tyto informace relevantní, ale dovolím si s některými nesouhlasit.
Je pravdou, že rozpad evrozóny by byl katastrofou pro všechny. Státy by musely zavádět svoje měny, které by musely být, v některých případech až podstatně devalvovány. Jediný stát, Německo, by zažilo revalvaci, která by ale nebyla v jeho zájmu, protože by oslabila jeho orientaci na vývoz zboží. Tedy nedá se měřit nějaká všeobecná inflace. Tento týden byl zveřejněný graf hodnot nátodních měn, vůči € a bylo jednoznačně konstatováno, že se jedná pouze o hrubé odhady, které nejde brát moc vážně. Tedy nikdo nemá nejmenší představu, co by se skutečně dělo v monetární oblasti. Byly by zajisté státy, které by zažily velkou inflaci, ale například země, které mají svojí měnu, by nebyly tak zasaženy, nebo ochlazením ekonomik, spotřeby a poptávky, by naopak mohly hrozit i deflační tlaky.
Dále si nedovedu představit, že by některá ratingová agentura snížila hodnocení EU, jako celku, protože každá má jiné startovací podmínky. Jsou země, které jsou zadluženy 130 % HDP, ale jiné pouze pod 20 % atd. Každá země má jinou strukturu ekonomiky atd. Nejde srovnávat společenství zemí, kde funguje několik měn. Tedy jsou země, které jsou v monetární oblasti svobodné a jiné mají společnou měnu a nemají nejmenší možnost se bránit proti ekonomickým výkyvům atd. Jedna věc je rating, který musí být individuální a druhá věc je výhled, který se dá brát všeobecně.

Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz

Profilový obrázek
Miciko

Uživatel

Zaregistrován:
25. 1. 2010

#994 8. 12. 2011, 17:40

Vyčítal som to z jedného článku. Ktorých je xy. Pozitívnych aj negatívnych.

A o raitingových agentúrach a ich "zaručene" pravdivých vyhláseniach je ich tiež kopa. Uvidíme. Tušim o tri dni, že. 😉

Profilový obrázek
Dracek

Uživatel

Zaregistrován:
6. 11. 2008

#995 8. 12. 2011, 17:47

Některé zprávy o prohlášení rating. agentur ale nehovoří jako Ty o celé EU, ale o snížení hodnocení 15 zemích z EU... - tedy zdaleka ne všech státech, i když mnoha(navíc po nedávném zvýšení hodnocení je pohyb u ČR pokud nenastane nějaký otřes nepravděpodobný).

http://digi.ceskearchivy.cz/

Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

Profilový obrázek
Miciko

Uživatel

Zaregistrován:
25. 1. 2010

#996 8. 12. 2011, 17:55
Profilový obrázek
chybotisky

Uživatel

Zaregistrován:
1. 1. 2009

#997 12. 12. 2011, 02:48

je po summitu a žádné komentáře.
Tak co, vyhodíme 89 miliard našich hezkých českých korun oknem? A když to rozpočítáme, kolik vyjde na každého z nás? Ne málo, nějaká hezká bankovka by se za to určitě koupit dala, škoda.

Profilový obrázek
acme2000

Moderátor

Zaregistrován:
1. 7. 2008

#998 12. 12. 2011, 08:21

Ano, skončilo představení nazvané Evropský summit. A jaké že bylo? Snad pár titulků z novin dokáže naznačit děj:

1. dějství - "Angela a Sarko: my se snažíme, ale vy nám to kazíte"

• Euro není důvěryhodné, řekla na úvod summitu Merkelová
    • Sarkozy: Evropě hrozí aktuálně rozpad
  2. dějství - "Jednota v rozmanitosti"

• Velký evropský rozvod, tak vidí summit v Británii
    • Sarkozy na summitu "trestal" Camerona, nepodal mu ruku
    • Evropa je už třírychlostní, pevné jádro svírá Německo
  3. dějství - "Česko má jako vždy jasný a jednotný názor"

• České „ano i ne“ k záchraně eura se může vymstít
    • Schwarzenberg: Následujme tvrdé jádro, ale daně si musíme pohlídat

A po velkém aplausu přichází dva přídavky

• Euro je fantastická a okouzlující měna, libuje si estonský prezident
  • Chorvatsko podepsalo přístupovou smlouvu s EU

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Profilový obrázek
Dracek

Uživatel

Zaregistrován:
6. 11. 2008

#999 12. 12. 2011, 10:50

Acme: zapomněl jsi napsat, zda ta hra byla komedie nebo tragédie...
(nebo že by obojí?!?)

http://digi.ceskearchivy.cz/

Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

Profilový obrázek
mischel13

Uživatel

Zaregistrován:
2. 11. 2008

#1000 12. 12. 2011, 11:08

Nazval bych to tragickou komedií!

vše okolo Darexu, Tuzexu a jejich poukázek

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.