Nevím, jak jsou tyto informace relevantní, ale dovolím si s některými nesouhlasit.
Je pravdou, že rozpad evrozóny by byl katastrofou pro všechny. Státy by musely zavádět svoje měny, které by musely být, v některých případech až podstatně devalvovány. Jediný stát, Německo, by zažilo revalvaci, která by ale nebyla v jeho zájmu, protože by oslabila jeho orientaci na vývoz zboží. Tedy nedá se měřit nějaká všeobecná inflace. Tento týden byl zveřejněný graf hodnot nátodních měn, vůči € a bylo jednoznačně konstatováno, že se jedná pouze o hrubé odhady, které nejde brát moc vážně. Tedy nikdo nemá nejmenší představu, co by se skutečně dělo v monetární oblasti. Byly by zajisté státy, které by zažily velkou inflaci, ale například země, které mají svojí měnu, by nebyly tak zasaženy, nebo ochlazením ekonomik, spotřeby a poptávky, by naopak mohly hrozit i deflační tlaky.
Dále si nedovedu představit, že by některá ratingová agentura snížila hodnocení EU, jako celku, protože každá má jiné startovací podmínky. Jsou země, které jsou zadluženy 130 % HDP, ale jiné pouze pod 20 % atd. Každá země má jinou strukturu ekonomiky atd. Nejde srovnávat společenství zemí, kde funguje několik měn. Tedy jsou země, které jsou v monetární oblasti svobodné a jiné mají společnou měnu a nemají nejmenší možnost se bránit proti ekonomickým výkyvům atd. Jedna věc je rating, který musí být individuální a druhá věc je výhled, který se dá brát všeobecně.
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz

Některé zprávy o prohlášení rating. agentur ale nehovoří jako Ty o celé EU, ale o snížení hodnocení 15 zemích z EU... - tedy zdaleka ne všech státech, i když mnoha(navíc po nedávném zvýšení hodnocení je pohyb u ČR pokud nenastane nějaký otřes nepravděpodobný).
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

Aj tu som to napr. čítal. Takže to len tlmočím ďalej.

Ano, skončilo představení nazvané Evropský summit. A jaké že bylo? Snad pár titulků z novin dokáže naznačit děj:
dějství - "Angela a Sarko: my se snažíme, ale vy nám to kazíte"
- Euro není důvěryhodné, řekla na úvod summitu Merkelová
- Sarkozy: Evropě hrozí aktuálně rozpad
dějství - "Jednota v rozmanitosti"
- Velký evropský rozvod, tak vidí summit v Británii
- Sarkozy na summitu "trestal" Camerona, nepodal mu ruku
- Evropa je už třírychlostní, pevné jádro svírá Německo
dějství - "Česko má jako vždy jasný a jednotný názor"
- České „ano i ne“ k záchraně eura se může vymstít
- Schwarzenberg: Následujme tvrdé jádro, ale daně si musíme pohlídat
A po velkém aplausu přichází dva přídavky
- Euro je fantastická a okouzlující měna, libuje si estonský prezident
- Chorvatsko podepsalo přístupovou smlouvu s EU
Obrázky:

Acme: zapomněl jsi napsat, zda ta hra byla komedie nebo tragédie...
(nebo že by obojí?!?)
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.