Moderátoři: blazek007, Admin - Zdeněk Jindra, smith, doddie

ahoj, prosim, muzete mi poradit? Mam tady tuhle 500h. Domnivam se, ze je to ZP2 TDII.
Co jsem ale nikde nevycetl, zda-li vada na ni je tiskova a objevuje se vice (podobne jako u 300h ZP97) nebo je to nahodila ...
diky predem!
Obrázky:

daleko spíše půjde jen o poškozenou známku, škoda jí...
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

Dracku, diky. Skoda ji :-( jinak by byla hezka, strih pekny, razitko ujde, pricky krasne videt...

Strhnutý papier. Škoda, najvzácnejšia kombinácia IIsIIpIIo z 2.ZP/II.TD
http://notafilia-smith.blogspot.com/
Môj blog o bankovkách platných na našom území, a o ich zbieraní.
http://wartberg-szenc.blogspot.com/
Prechádzka mestom, pomocou dobových pohľadníc.

Táto známka sa dosť dlhú dobu predáva na jednom zberateľskom portáli. V popise je uvedené, že sa jedná o poškodenú známku a preto je jej cena, v porovnaní s nepoškodenou známkou, o dosť nižšia.
Popis je nasledovný:
500h hnědá, příčkový typ, (Pof.1500,-), Nr.25, razítkovaná, na líci vada, k prohlédnutí.
A Cena 498.- CZK, čo je v tomto prípade nemysliteľné, nakoľko sa jedná o známku poškodenú.

Mas pravdu, prave z toho portalu jsem obrazek vzal. Optal jsem se jich vcera vecer, zda-li se jedna o mechanickou vadu ci tiskovou. Zatim bez odpovedi.
Ale je ji skoda :-(
ted se tady hrabu cele odpoledne mezi cca 200 kusy razenych 100h a ucim se urcovat ZP. Tiskove desky 100h jsou zatim nejtezsi, co jsem narazil.
Dopoledne jsem protridil 400h a to slo vyrazne lepe. Zejmena diky prave spodni spirale (jina na TD1 a jina na TD2) 😋

tak tahle uz je bez poskozeni 😉
Obrázky:

Zdravim myslim razitko muze byt zajimave ,! Zkontroloval jsem na zpravodaj knihotisk seznam postovnich razitek na znamkach 500h z druhe tiskove desky a pokud jsem neco neprehledl 😀 tak zde uvedene postovni razitko neni zaznamenano.
VIDNAVA.26.11.20-6 WEIDENAU (provinz- oberschlesien)
500h td2/ zp79 (autor exponatu pan. J.Chudoba pise ze uvita doplneni seznamu)
Obrázky:

Zdravím. Štúdiu hodnoty 500 hal sa venujem cca 12 rokov. priebežne spracúvam výskyt známok pochádzajúcich z TD II. podľa poštových úradov. Zatiaľ evidujem použitie známok na 337 poštových úradoch v Československu. Z toho evidujem 197 poštových úradov, kde bolo použitých viac ako 2 známky s odlišným dátumom použitia. V budúcnosti chystám článok k tejto problematike.

Taky Zdravim doddie hezke ja jsem zacatecnik v ceskoslovenske filatelii asi 1 rok jinak jsem se venoval asi 10 let Deutsche-Reich / Reichpost Germania ( Friedensdruck+kriegsdruck) slusnou zbirku ale to je jine tema👍 Tak jen otazka na muj prispevek mate v zaznamu zde uvedene razitko postovniho uradu Vidnava?
Mam doma jeste znamku td 2 ale neuplne razirko ja bohuzel nevim jaky postovni Urad se jedna ? Ale predpokladam ze to budete Vedet ihned treba Vam to pomuze pri studovani 👍
Obrázky:
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.