Moderátoři: blazek007, Admin - Zdeněk Jindra, smith, doddie

knihtisk a neznalost určujícího...
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

Samozřejmě jako vždy s nutnou jízlivou poznámkou... dotaz mi přijde v této sekci relevantní, diskutující se zeptal slušně, přiložil scan detailu...ano dráčku, jsou i tací, kteří nevědí vše. Na rozdíl od tebe (tedy pokud se nebavíme o sociálním chování). Ale to je mlácení prázdné slámy...
A propos, v té diskuzi ohledně hradčan. celistvostí bych s tebou i souhlasil - každý má jiné limity kvality exemplářů ve sbírce, beru. Ale tohle bylo zbytečný.

Přátelé, nechtěl jsem, aby se tu někdo kvůli mému příspěvku hádal. Přišlo mi zajímavé, že na knihtisku.org je vyobrazena známka s krátkou příčkou (ZP 45), kděžto na mé má příčku delší (viz scan). Možná je to způsobeno slabším nánosem barvy, ale velmi připomíná podtyp IIap. Toť vše.

Od Dráčka se ani nic jiného čekat nedá. Na levé příčce u V. kresby Hradčan existuje více podtypů, které se však do katalogů nedostaly pro jejich malou výraznost a během tisku často velice brzy zanikly. To by ovšem Dráček nesměl pokládat rekonstrukci tiskových desek za nudu. Pak by o tom snad něco věděl a napsal Ti v tom smyslu.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.